7 Eylül 2009 Pazartesi

Cilekli tart

Gönderen Sumeyra zaman: 02:05

Benim ve esimin en sevdigimiz tatlilardan biri cilekli tart.Ozellikle tarladan yeni toplanmis seker gibi tatli cileklerle tadina doyum olmuyor.Tart kalibim yok,nasil yapacagim diyenler yuvarlak bir tepsinin icine yagli kagit koyarak da yapabilirler.
Malzemeler
3 caybardagi un
90 gr tereyag veya margarin
1 kahve fincani toz seker
1 yumurta

Krema icin;
750 ml sut
1 yumurta
2 yemek kasigi tereyag
3 yemek kasigi un
1 su bardagi toz seker
1 paket vanilya

Hazirlanisi
Unu derince bir kaba eleyin,icine tereyagini ilave edin,hamuru kirintilanmis ekmek gorunumu alincaya kadar parmak uclarinizla yogurun,daha sonra icine kalan malzemeyi ekleyin,tart hamurunuzu kaliba iyice bastirarak yayip yerlestirin,icine konacak kremanin akmamasi icin kenarlarini biraz yukseltin.Hamuru buzdolabinda yarim saat bekletin.Onceden isitilmis 180 derecelik firinda 15 dk pisirin(eger tartinizin piserken kabarmasini istemiyorsaniz firina koymadan once her tarafina catal batirin)Firindan cikinca sogumaya birakin.
Krema icin butun krema malzemelerini bir tencereye koyup kaynayincaya kadar karistirarak pisirin.Pisince sogumaya birakin.Ikisi de soguyunca kremayi tartin uzerine dokup hafifce yayin.Uzerini cileklerle susleyip ister hemen isterseniz dolapta bir muddet sogutup servis yapin.
Afiyet olsun.

0 yorum on "Cilekli tart"

Yorum Gönder

 

Tarif Defterim Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez